Počela sednica Saveta bezbednosti o Kosovu

Izvor: N1 televizija, 14.Nov.2017, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela sednica Saveta bezbednosti o Kosovu

Sednica Saveta bezbednosti UN na kojoj će biti razmotren izveštaj generalnog sekretara Antonija Gutereša o radu Misije UN na Kosovu (UNMIK) počela je u sedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku.

Srbiju predstavlja ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, a Prištinu kosovska ambasadorka u SAD Vljora Čitaku.

Govoriće i šef Unmika Zahir Tanin.

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš ocenio je u najnovijem izveštaju da dijalog Beograda i Prištine >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << zahteva čvrstu posvećenost i dodao da je dugotrajan mir moguće moguće ostvariti "održivim napretkom" u normalizaciji odnosa.

Gutereš je u redovnom tromesečnom izveštaju o radu Unmika za period od 16. jula do 15. oktobra naveo da je ta misija radila na izgradnji poverenja među zajednicama na Kosovu.
Pogledaj vesti o: Nju Jork,   Ivica Dačić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Završena sednica Saveta bezbednosti UN o Kosovu

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Nov.2017

Sednica Saveta bezbednosti UN na kojoj će biti razmotren izveštaj generalnog sekretara Antonija Gutereša o radu Misije UN na Kosovu (Unmik) počela je danas u sedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku...Srbiju predstavlja ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, a Prištinu kosovska ambasadorka u SAD...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Moskva protiv zahteva Vašingtona, Londona i Pariza za Kosovo

Izvor: Vostok.rs, 14.Nov.2017

Sjedinjene Američke Države, Francuska i Velika Britanija još jednom su, pred Savetom bezbednosti Ujedinjenih nacija, zatražile promenu mandata i smanjenje budžeta za misiju svetske organizacije na Kosovu, navodeći da je ta misija "ispunila zadatak". Takvoj inicijativi žestoko su se suprotstavile...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.