Počela sednica Saveta RRA o dodeli frekvencije

Izvor: Blic, 23.Apr.2014, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela sednica Saveta RRA o dodeli frekvencije

Beograd - Sednica Saveta Republičke radiodifuzne agencije (RRA) na kojoj će biti reči o dodeli nacionalne frekvencije koju je koristila ugašena televizija "Avala", a za koju su konkurisale "Nova" i "Kopernikus", počela je oko 11 sati, rekao je Tanjugu zamenik predsednika Saveta RRA Goran Karadžić.

Savet na današnjoj sednici treba da razmatra prigovore "Nove" i "Kopernikusa", koje su podneli nakon prethodne sednice Saveta na kojoj nije doneta odluka o dodeli frekvencije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Odluka o dodeli nacionalne frekfencije na toj sednici nije doneta jer je mišljenje saveta bilo podeljeno, pa su tako "Kopernikus" i "Nova" dobili po četiri glasa, dok je jedan glasački listić ostao nezaokružen.

Za odluku o dodeli frekvencije bilo je potrebno da jedna od televizija dobije pet glasova, s obzirom da Savet RRA ima devet članova.

Karadžić je ranije rekao da se glasanje za dodelu frekvencije ponavlja ako se na sednici usvoji jedan ili oba prigovora.

Ukoliko frekvencija ponovo ne bude dodeljena, rekao je Karadžić, predstavnici RRA će razgovarati sa drugim državnim organima, medju kojima su RATEL i Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija, kako bi se videlo ima li svrhe da treći put bude raspisan konkurs.

Konkurs za nacionalnog emitera raspisan je oktobra prošle godine, a bio je otvoren do 30. decembra.

Sutra ističe zakonski rok za odgovor na prigovore koje su, nakon prethodne sednice saveta na kojoj nije doneta odluka o dodeli frekvencije, uputile televizije "Nova" i "Kopernikus".

Prethodna sednica Saveta RRA trebalo je da bude održana 14. aprila, ali je odložena zbog bolesti predsednika Saveta, vladike Porfirija.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RRA nije donela odluku o dodeli frekvencije

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Apr.2014

Savet Republičke radiodifuzne agencije (RRA) nije danas dodelio nacionalnu frekvenciju za koju su konkurisale televizije Nova i Kopernikus, jer nije usvojio njihove prigovore, izjavio je zamenik predsednika Saveta RRA Goran Karadžić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Vladika ozdravio: Nova i Kopernikus ostali bez frekvencije!

Izvor: Svet, 23.Apr.2014

Savet Republičke radiodifuzne agencije (RRA) nije danas dodelio nacionalnu frekvenciju za koju su konkurisale televizije Nova i Kopernikus, jer nije usvojio njihove prigovore, izjavio je zamenik predsednika Saveta RRA Goran Karadžić. “Odluka je takva da nisu usvojeni prigovori televizija koje su...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.