Počela “Bouling liga” za decu Prihvatilišta

Izvor: Blic, 30.Jun.2011, 23:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela “Bouling liga” za decu Prihvatilišta

U „Kolosej centru” Delta sitija večeras je označen start humanitarne „Kolosej biznis bouling lige” na kojoj će, zajedno sa 14. kompanija, kao tim učestvovati i deca Prihvatilišta za decu i omladinu.

Žrebanju za predstojeću ligu prisustvovali su Nataša Milošević, članica Gradskog veća i Vladan Đukić, gradski sekretar za socijalnu zaštitu, a među preduzećima koja su uzela učešće u turniru su „Studio B”, „Koka Kola”, „Delta >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Maksi”, „Naksi radio”, „Tak vižn”, „Linford”, „Direkt marketing servis” i druga.

Deo sredstava prikupljenih od kotizacija u ovoj manifestaciji biće doniran Prihvatilištu za decu i omladinu. Ova ustanova zbrinjava decu bez roditeljskog staranja, adekvatnog roditeljskog staranja, žrtve nasilja, zanemarivanja i zlostavljanja, decu žrtve trgovine ljudima, decu sa poremećajem u društvenom ponašanju, kao i decu u sudskom postupku i ilegalne imigrante.

Tokom jula i avgusta predstavnici kompanija učestvovaće u takmičenjima u kuglanju, družiti se sa decom Prihvatilišta i na taj način im pokazati da nisu sami.

Vladan Đukić, gradski sekretar za socijalnu zaštitu rekao je da su svi dužni da skrenu pažnju na ovo prihvatilište i decu koja tamo borave.

– Samo prihvatilište proslavilo je pedeseti rođendan, a kada neko toliko dugo radi to je znak da dobro radi sa decom. Zbog toga, želim da se zahvalim svim preduzećima i firmama koji su se udružili za ovo prihvatilište. To su ljudi širokog srca, kojima želim sportsku sreću u nastupajućem tamičenju, a ja za sebe rezervišem pravo da navijam za tim privatilišta – rekao je Đukić.

Danijela Stojković, rukovodilac Prihvatilišta za decu i omladinu, rekla je da ova ustanova raspolaže sa 16 kreveta u 250 metara kvadratnih i da u njemu boravi 21 dete. Ona je najavila da će u ovom prostoru biti organizovana i manifestacija „Muzikom do srca”, kao i otvorena aukcija za prikupljanje sredstava.

Učešće u ovom projektu do sada su uzele su i brojne poznate ličnosti, među kojima su Nemanja Vidić, Isidora Bjelica, Vlado Georgijev, Severina, Nataša Bekvalac, Zdravko Čolić, FK Partizan, FK Crvena Zvezda, Bajaga, Tijana Dapčević, Dušan Savić, Jovana Janković, Srđan Predojević, Nađa Higl, Dušica Spasić, Vanja Grbić, Sergej Ćetković, Iva Štrljić, Nenad Okanović, Marija Kilibarda, Milorad Čavić, Marko Đurovski, Iva Smiljanić, odbojkaške reprezentativke, Stefana Veljković, Bojana Živković i Milena Rašić, Andrija Milošević, Slobodan Stefanović, Sanja Lubardić i Ivana Vučićević.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.