Pobede šahista na olimpijadi u Rusiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Sep.2010, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobede šahista na olimpijadi u Rusiji

HANTI MANSIJSK -

U petom kolu šahovske Olimpijade, koja se održava u Hanti Mansijsku u Rusiji, muška reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Pakistana rezultatom 3,5:0,5, dok je naša ženska ekipa savladala Indoneziju sa 3:1.

osle poraza u četvrtom kolu, obe naše selekcije dobile su lake protivnike i to su iskoristile da ostvare ubedljive pobede. Šahistkinje su stigle do četvrtog trijumfa i tako ostale u trci za vrh tabele, dok su šahisti trećom pobedom zadržali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << šanse da se bore za plasman među 20 najboljih selekcija sveta.

U duelu protiv Indonezije pobede za našu žensku reprezentaciju ostvarile su Irina Čoluškina, Anđelija Stojanović i Marija Rakić, dok je Nataša Bojković pomalo neočekivano izgubila. Sa ova dva boda šahistkinje su se probile na deseto mesto, a sutra će u šestom kolu igrati protiv Bugarske.

Šahisti su, prema očekivanju, imali lak zadatak protiv neiskusnih Pakistanaca i remijem je završen samo susret na prvoj tabli između Mahmeda Lodija i Nikole Sedlaka. Aleksandar Kovačević, Ivan Ivanišević i Robert Markuš zabelezili su sigurne pobede.

Posle petog kola naša muška reprezentacija nalazi se na 41. mestu, a u šestom kolu igraće protiv Meksika.

Pakistan - Srbija 0,5:3,5

Mohamed Lodi - Nikola Sedlak remi (29)

Aleksandar Kovačević - Karim Amer 1:0 (56)

Akram Vasim - Ivan Ivanišević 0:1 (35)

Robert Markuš - Mohjudin Tanver 1:0 (33)

Indonezija - Srbija 1:3

Harisma Sukander - Nataša Bojković 1:0 (61)

Irina Čoluškina - Vina Lestari 1:0 (25)

Cira Devi - Anđelija Stojanović 0:1 (39)

Marija Rakić - Aulija Medina 1:0 (48)

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nove ubedljive pobede šahista

Izvor: B92, 25.Sep.2010

U 5. kolu šahovske Olimpijade muška reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Pakistana rezultatom 3,5:0,5, dok su šahistkinje savladale Indoneziju sa 3:1...Posle dva poraza u prethodnom kolu, obe selekcije Srbije iskoristile su to što igraju sa nešto lakšim protivnicima i ostvarile ubedljive...

Nastavak na B92...

Šahisti uspešni na Olimpijadi

Izvor: S media, 25.Sep.2010

Obe srpske reprezentacije zabeležile su trijumfe u 5. kolu šahovske Olimpijade u ruskom Hanti Mansijsku...Muška selekcija je pobedila Pakistan rezultatom 3,5:0,5, dok je naša ženska ekipa savladala Indoneziju 3:1...Posle petog kola naša muška reprezentacija nalazi se na 41. mestu, a u šestom...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.