Plutao 60 sati u moru na drvenom poklopcu

Izvor: Vesti-online.com, 06.Jan.2014, 22:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plutao 60 sati u moru na drvenom poklopcu

Tajvanac Ceng Lien-Fa (42) preživeo je plutajući 60 sati u moru na drvenom poklopcu, iako ne zna da pliva. Ceng je 3. januara ujutru na jednoj plaži u oblasti Hualijen lovio jegulje kada ga je zapljusnuo veliki talas.

Lovca odneo talas, a spasio drveni poklopac

"Uspeo sam da ostanem na nogama kada me je prvi talas udario u grudi, ali drugi, još veći me je povukao", izjavio je Ceng za dnevnik "Junajted dejli njuz".

 

On je dodao da je dohvatio >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << drveni poklopac koji je plutao u blizini i tako plutao sve dok ga dva dana kasnije talasi nisu izbacili na obalu, 75 kilometara južnije od mesta gde je upao.

 

Ceng je bio dehidrirao, a imao je i drugih zdravstvenih problema zbog dugog boravka u morskoj vodi.

 

"Imajući u vidu činjenicu da nije jeo ni pio 60 sati i da je plutao usred mora, stvarno mogu da kažem da je pravo čudo da je preživeo", izjavio je lekar u bolnici u mestu Hualijen.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.