Pljačka kombija na putu Grude - Privalj

Izvor: IstocnoSarajevo.net, 05.Okt.2010, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pljačka kombija na putu Grude - Privalj

Pljačkaši odnijeli 4 miliona eura! Danas u popodnevnim časovima dogodila se spektakularna pljačka na putu Široki Brijeg - Grude, kada su maskirani razbojnici presreli blindirano vozilo puno novca i opljačkali ga. Tom prilikom su razbojnici razoružali zaštitare, zapalili dva vozila i pobjegli.
Napadači na nenaseljenom području presreli blindirano vozilo u kom je bio novac UniCredit banke, prijeteći zoljom natjerali zaštitare da izađu i pokupili vreće sa papirnatim novčanicama.
>> Pročitaj celu vest na sajtu IstocnoSarajevo.net << /> Pošiljku novca na ovom graničnom prelazu trebali su preuzeti pripadnici zaštitarske kuće "Soko Marić" i dopratiti do Zagreba, u trezor Zagrebačke banke.

Iako je stvarnu količinu novca koja se transportovala znao samo mali broj ljudi iz banke, špekuliše se da se radi o tri do četiri miliona eura. Ukoliko se ova informacija pokaže tačnom, radi se o zasigurno jednoj od najvećih pljački izvedenih na ovim prostorima...

Ne znajući da prevoze tako veliku pošiljku novca, zaštitari su ispoštovali sve zakonske obaveze u pogledu broja ljudi, naoružanja te upotrebe blindiranog i pratećeg vozila, i pristali da krenu rutom Mostar - Široki Brijeg - Grude - Dužice - Vinjani.
Na jednoj krivini pred blindirano vozilo izletio je kombi marke "Fiat - Iveko" i prepriječio cestu. Iznenađeni zaštitari zaustavili su blindirano vozilo, a istovremeno, sa sporednog puta iskrsla je "Lada" karavan, te straga udarila u automobil "Reno - Klio", prateće vozilo zaštitara, koji je potom udario u blindirano vozilo.
Izvor: www.istocnosarajevo.net

Nastavak na IstocnoSarajevo.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BiH: Uz pretnju zoljom oteli milione maraka

Izvor: Mondo, 05.Okt.2010

Grupa razbojnika danas je na magistralnom putu Grude-Pribalj opljačkala blindirano vozilo agencije za obezbeđenje "Puma" iz Banjaluke, koje je prevozilo više miliona maraka iz mostarske "Unikredit" banke.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta IstocnoSarajevo.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta IstocnoSarajevo.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.