Plivanje za Časni krst: Da se smrzneš (FOTO)

Izvor: Mondo, 19.Jan.2017, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plivanje za Časni krst: Da se smrzneš (FOTO)

Udario minus, reke pod ledom, ali tradicionalno plivanje za Časni krst nije izostalo širom Srbije. Hladne vode se ne boje ni "braća Rusi".

U Beogradu se plivalo na Adi Ciganliji, Zemunskom keju i, zbog vremenskih uslova, na bazenu Milan Gale Muškatirović na Dorćolu.

U tradicionalnom Bogojavljenskom plivanju na Zemunskom keju, kojem je prisustvovao i patrijarh Irinej, učestvovalo je oko 300 plivača.

Pogledajte fotografije našeg reportera:
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
Plivači su ove godine, zbog hladnoće i leda, u vodu ulazili u manjim grupama, tako da su svi proglašeni pobednicima, a krst je poneo Slaviša Ivanović, profesionalni kaskader, jer učesvuje u plivanju na Zemunskom keju svih dvadeset godina, koliko se organizuje.

Među učesnicima bogojavljenskog plivanja bile su i pripadnice lepšeg pola, a jedna od njih, Snežana Basikić, rekla je Tanjugu da već drugi put pliva za časni krst, da je ove godine mnogo hladno, ali da je bez obzira na to želela da učestvuje.

ZA KRST ČASNI: Bog se javi, Vaistinu se javi!

"Ovo se ne doživljava svaki dan, već samo jednom godišnje. Ko nije probao, ne može da zna kakav je osećaj", rekla je Basikić.



Izvor: Youtube

A kod Rusa - u ledenoj vodi dva miliona ljudi

Uprkos još hladnijem vremenu nego kod nas, oko 1,8 milion Rusa skočilo je u ledenu vodu na Bogojavljenje. To je kao kada bi u Srbiji po Časni krst zaplivalo oko 94.000 ljudi. Kako prenose ruske agencije saopštenje tamošnjeg Ministarstva za vanredne situacije, saveti su od toga da "proverite da li su merdevine stabilne", "ne skačite glavom prvo", "n2e ostajte u vodi više od minut", "na kraju popijte topao čaj"...

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.