Izvor: Glas javnosti, 18.Feb.2013, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plinska boca srušila stambenu zgradu u Češkoj

PRAG - Najmanje petoro ljudi, među njima troje dece, poginulo je u eksploziji gasa koja je u noći na nedelju demolirala jednu stambenu zgradu u gradu Frenštat nad Radhoštem, na istoku Češke, saopštila je danas češka policija.

U eksploziji je poginulo dvoje odraslih i troje dece starosti od tri do osam godina, čija tela su noćas u ruševinama našli spasioci. Za jednim od stanara zgrade spasioci još tragaju.

Među 11 povređenih, dvoje je zadobilo teške povrede i >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << u kritičnom stanju su prevezeni u bolnicu. Prema tvrdnjama očevidaca, gas je eksplodirao u stanu jednog muškarca u prizemlju, a požar je uz nekoliko manjih eksplozija zahvatio i spratove iznad i oštetio i krov zgrade. Oštećeni su i prozori i izlozi radnji u neposrednoj blizini demolirane zgrade.

"Za sada izgleda kao eksplozija gasa, ali kako je do nje došlo, ne znamo", kazao je novinarima šef regionalne policije Tomaš Tuhi.

Češka televizija javila je sinoć da je čovek u čijem je stanu gas eksplodirao, koristio za grejanje boce, pošto mu je zbog dugova isključen gas iz gradske mreže. Mesto nesreće i ruševine demolirane zgrade i dalje pretražuju spasioci sa sedam specijalno obučenih pasa tragača za ljudima u ruševinama.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Plinska boca digla u vazduh stambenu zgradu u Češkoj

Izvor: Kurir, 18.Feb.2013

Poginulo dvoje odraslih i troje dece od tri do osam godina, čija tela su noćas u ruševinama našli spasioci..PRAG - Najmanje petoro ljudi, među njima troje dece, poginulo je u eksploziji gasa koja je u noći na nedelju demolirala jednu stambenu zgradu u gradu Frenštat nad Radhoštem, na istoku Češke,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.