Plesačica bakljom zapalila Kontrast?

Izvor: Mondo, 08.Feb.2013, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plesačica bakljom zapalila Kontrast?

Jedna plesačica ispustila ili bacila baklju, koja se otkotrljala blizu mesta gde je izbio požar, tvrdi jedan od svedoka na suđenju za požar u novosadskoj diskoteci.

Pevačica Akapulko benda Ivana Pecović je u nastavku suđenja četvorici optuženih za izazivanje požara u diskoteci "Kontrast", u kojem je poginulo šestoro mladih, rekla da je sedela na bini na kojoj su igrale dve plesačice sa po dve baklje i da je na podu primetila jednu koja se dimila.

"Plesačica >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << bliže meni ispustila je ili bacila na pod baklju koja se još dimila i ona se otkotrljala pod binu. Pevač Mladen Zečević nedugo potom je pomerio zavesu iza bine i videla sam dim, a potom i vatru pod binom. Dim je bio sve gušći i izašla sam", rekla je ona.

Disk-džokej Bojan Lazić, koji se u vreme izbijanja požara bio u kabini odakle nije mogao da vidi binu, rekao je da je primetio da gori zavesa i nedugo zatim napustio lokal. Dodao je da mu niko nije javio da je izbio požar, niti da o tome obavesti goste preko razglasa.

Pevačica Ana Bebić, koja je nastupala uoči dolaska plesačica s bakljama, rekla je da nije ništa videla jer je bila u garderobi. Dodala je da je tek po dojavi da ima dima izašla i videla da su zavesa i deo bine u plamenu. Prema njenim rečima u lokalu je bilo struje i po izbijanju požara.

Prijatelj poginulog Marka Pavlovića Jovan Stojanović, rekao je da su ljudi počeli da paniče na izlazu, padali su i gazili jedni preko drugih.

Stojanović je rekao da je u gužvi izgubio Marka, koji mu je rekao da je u toaletu i da odmah kreće. Dodao je da želi da se vrati po njega ali mu obezbednje nije dozvolilo.

Prijatelj pokojnog Tvrdi da je jednom vatrogascu rekao da u WC-u ima ljudi, ali da mu je on delovao nezainteresovano.

Konobar Dejan Kurtulija rekao je da je pokušao da ugasi vatru kantama s vodom i ledom. On, kao ni njegov kolega Saša Milošević, nije imao položen test protivpožarne zaštite.

Milošević je rekao da je radio na galeriji diskoteke, a po izbijanju požara je pomagao oko evakuacije.

"Otišao sam sa kolegom u WC gde su bili jedan mladić i tri devojke. Momak je bio u panici i vikao je da ne želi na taj način da umre. Nakvasili smo odeću i stavili krpe na usta jer je dim bio gust i krenuli smo napolje", izjavio je Milošević i dodao da su ih zvali da izađu napolje, ali da nije video da li su napustili WC.

Optužnica Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu podignuta je protiv vlasnika lokala Alojza Ganića (68), dvojice zakupaca Slaviše Stanišića (46) i Dejana Ratkovića (36), kao i protiv električara koji je obavljao popravke u klubu Miroslava Papuge (50).

Optužnica ih tereti da su odgovorni za izazivanje požara, zbog čega će im se suditi za teško delo protiv opšte sigurnosti i izazivanje opšte opasnosti, jer nisu održavali električne instalacije na odgovarajući način, niti su poštovali protivpožarne propise.

Advokati optuženih zatražili su danas od sudskog veća da sva četvorica budu puštena iz pritvora i da im se omogući da se brane sa slobode, ali je taj zahtev odbijen.

Nastavak suđenja zakazan je za 25. februar.

(Beta, ilustracija: Guliver/Getty Images/Thinkstock)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.