Plastika iz Plandišta za evropsko tržište

Izvor: RTS, 08.Feb.2019, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plastika iz Plandišta za evropsko tržište

Zaposleni u preduzeću “Polimer komerc" iz sela Barice kod Plandišta od 2008.godine proizvode plastičnu ambalažu za naše najveće prehrambene kompanije, a trećinu svojih proizvoda izvoze u 8 zemalja. Njihov uspeh nije ostao nezapažen. Od Privredne komore Srbije i Reionalne privredne komore Pančevo dobili su nagradu za poseban doprinos razvoju privrede južnobanatskog regiona u 2018.godini.
Samo 25-oro >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zaposlenih u ovoj fabrici u tri smene godišnje proizvede i do 100 miliona jedinica 60 različitih prozvoda. Jedini u Srbiji prave plastične poklopce za sladolede, a snabdevaju plastičnom ambalažom sve naše veće konditorske i mlekarske fabrike.
"Nije težak posao,kao i svaki drugi,dugo sam u ovom poslu dobro je.Dosta je odgovoran posao i zbog kupaca i ambalaže koju proizvodimo", kaže Dejan Beška iz Plandišta.
"Plate su redovne, to nam puno znači, jer imamo neprijatna iskustva od ranije kad smo radili u nekim firmama a plate nismo dobijali. Sad je dobro", kaže Milorad Bulajić iz Velike Grede.

Na ovoj mašini za 24 sata proizvede se i do 200.000 poklopaca i već sad prave zalihe za letnju sezonu.
"Najteže je raditi sladolede,jer je to nepredvidivo i mora se na vreme krenuti sa proizvodnjom ,a mi počinjemo već u decembru i sad je kapacitet već na visokom nivou.Veoma je važno dobro planiranje,organizacija zaposlenih i pravovremena nabavka repromaterijala" ističe Stevan Rosić, zamenik direktora preduzeća.
Uskoro će se proizvodi iz ove fabrike naći i na tržištu Dubajia,a ambalaža za kozmetičku industriju prodavaće se i u Americi i u Vijetnamu.
Od Regionalne privredne komore Srbije dobili su priznanje za poseban doprinos razvoju privrede u južnobanatskom regionu.
"Ono što je jako bitno njihovim dobrim poslovanjem zadržavamo ljude u ovoj sredini da ostaju da žive i rade" naglašava Zoran Virić, koordinator za industriju PKS-RPK Pančevo

Od malog kućnog preduzeća sa jednom mašinom stigli su do proizvodne hale od 2000 kvadartnih metara koja im je postala tesna i zato ovde planiraju proširenje ako dobiju susedno zemljište na korišćenje.
"Ovde do nas ima jedna parcela od 66 ari koja je u vlasništvu Ministarstva poljoprivrede i šumarstva i to je jedna zapuštena parcela koja bi nama dobro došla da napravimo još jednu halu gde bi zapsolili još 10-tak ljudi" kaže Milan Rosić, direktor fabrike „Polimer komerc"-Barice.
Preduzeće poseduju sve neophodne sertifikate kvaliteta i bezbednosti na radu,a zaposleni vrše i posebno merenje emisije CO2 po gramu svakog svog proizvoda, što kupcima, kojih je sve više, može biti od koristi.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.