Plasidu Domingu Latinski Gremi

Izvor: Blic, 16.Sep.2010, 01:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plasidu Domingu Latinski Gremi

Operski pevač Plasido Domingo proglašen je za Ličnost godine Latino Gremi priznanja, saopštila je Latino akademija za diskografsku umetnost. Nagrada, koja mu se dodeljuje za "profesionalna i filantropska dostignuća", biće mu uručena na svečanosti 10. novembra u Los Anđelesu.

Slavni 69.godišnji tenor je "izvanredan muzičar, filantrop i iznad svega velika ličnost čiji ogroman talenat i plemenitost imaju medjunarodni uticaj", izjavio je tim povodom Gabrijel Abaroa, predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Latino akademije, prenosi BBC.

Među prethodnim dobitnicima nagrade su Glorija Estefan, Hulio Inglesijas, Riki Martin i Karlos Santana.

Domingo se vratio na scenu početkom godine posle operacije raka debelog creva.

Slavni muzičar je u njujorškoj Metropolitan operi debitovao 1968. godine gde je nastupao 21 sezonu.

Veliki filantrop, osnovao je Operaliju, takmičenje u operskom pevanju i brojnim dobrotvornim koncertima pomogao u prikupljanju miliona dolara za žrtve prirodnih katastrofa, poput zemljotresa u Meksiku 1985. i uragana Katrina.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.