Plan diferencijalnog učenja srpskog

Izvor: B92, 29.Maj.2014, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plan diferencijalnog učenja srpskog

Beograd -- Ministar prosvete Srđan Verbić izjavio je da bi plan o diferencijalnom učenju srpskog, kao nematernjeg jezika trebalo da bude usvojen u septembru.

On je naveo da bi daj plan mogao da počne da se primenjuje u školskoj 2015/2016. godini.

"Problem sa diferencijalnim izučavanjem srpskog jezika se nalazi u Strategiji razvoja obrazovanja i ona je doneta. Medjutim, još nije donet Akcioni plan", rekao je ministar koji je dodao da je Akcioni plan na razmatranju i da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << treba da bude usvojen do septembra.

Iako, kako je rekao, nije puno vremena ostalo do septembra, Verbić je izjavio da se nada da će problem diferencijalnog učenja srpskog biti rešen do početka školske 2015/2016 godine.

"Nadam se da ćemo da ga implementiramo za 2015/2016 godinu", rekao je ministar i dodao da radna grupa radi na tome.

Ministru je u delu sednice Skupštine Srbije na kojoj poslanici ispituju članove vlade pitanje o diferencijalnom učenju srpskog kao nematernjeg jezika postavila Anamarija Viček iz poslaničke grupe Saveza Vojvodjanskih Madjara.

Ona je navela da nema puno učenika koji nastavu pohadjaju na madjarskom, kao i da oni nemaju šanse da u redovnoj nastavi savladaju srpski jezik.

Zbog toga su, dodala je, prinudjeni da se zapošljavaju u inostranstvu jer je uslov za posao u Srbiji, naravno poznavanje srpskog jezika.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Verbić: Plan za diferencijalno izučavanje srpskog do septembra

Izvor: Blic, 29.Maj.2014

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić izjavio je danas da bi plan o diferencijalnom učenju srpskog, kao nematernjeg jezika trebalo da bude usvojen u septembru i da bi mogao da počne da se primenjuje u školskoj 2015/2016. godini..."Problem sa diferencijalnim izučavanjem srpskog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.