Plakati u Pančevu i otvoreno pismo NVO državi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Apr.2009, 04:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plakati u Pančevu i otvoreno pismo NVO državi

BEOGRAD - Šest nevladinih organizacija oštro je osudilo lepljenje plakata u Pančevu sa pretnjama i uvredama upućenim državnom sekretaru Ministarstva za ljudska i manjinska prava Marku Karadžiću.

Nevladine organizacije postavljaju pitanje da li će državni službenik koji aktivno štiti ljudska prava svih ugroženih grupa dobiti podršku Vlade Srbije i države u čijem interesu radi.

Da li će policija i tužilaštvo ove pretnje shvatiti s potrebnom ozbiljnošću >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i u veoma kratkom roku pronaći počinioce i pokrenuti postupak protiv odgovornih iz fantomske organizacije Crna ruka, kao što je to činila i u slučaju pretnji upućenih Borisu Tadiću i Božidaru Đeliću, naglašava se u saopštenju.

Energična akcija svih nadležnih državnih organa u ovom slučaju je jedini način da se jasno pokaže da oni koji štite ljudska prava imaju zaštitu države i da pojedinci u Vladi koji imaju snage da u ime države promovišu ljudska prava i aktivno se bore protiv diskriminacije uživaju punu zaštitu države koju predstavljaju.

Pismo su potpisali Komitet pravnika za ljudska prava YUCOM, Inicijativa mladih za ljudska prava,Žene u crnom,Helsinški odbor za ljudska prava,Beogradski centar za ljudska prava i Fond za humanitarno pravo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.