Izvor: Blic, 08.Jul.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plaćaju ljudima da koriste javni toalet

Zvaničnici su u jednoj saveznoj državi na samom jugu Indije naplaćivali kazne ljudima koje su hvatali kako uriniraju na javnim mestima, a ove nedelje su se dosetili da ponude novac ljudima koji koriste javne toalete i da na taj način održe zadovoljavajući nivo čistoće na ulicama, prenosi Rojters.



Sada na desetine ljudi stoje u redovima kako bi naplatili svoje korišćenje toaleta u gradu Musiri u saveznoj državi Tamil Nadu, gde lokalne vlasti uspevaju da na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << taj način okolinu održe čistom i zaštite je od neprijatnog mirisa.

Urin se takođe skuplja a zatim se testira njegova efikasnost u ulozi đubriva za useve, saopštio je gradski fakultet za poljoprivredu. Siromašni stanovnici Musirija sada zarađuju oko dolar mesečno i zadovoljni su što su im ulice čiste.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.