Pjongjang ponovo testirao balističke rakete

Izvor: Blic, 23.Mar.2014, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pjongjang ponovo testirao balističke rakete

Severna Koreja je drugi dan za redom, ispalila rakete kratkog dometa, objavila je danas južnokorejska agencija Jonhap, pozivajući se na vojne izvore.

Pjongjang je ispalio 16 raketa zemlja-zemlja tipa FROG sa poligona koji se nalazi u blizini grada Vonsan, na istočnoj obali Severne Koreje.

Nakon što su preletele 60 kilometara, rakete su pale u more.

Pjongjan je juče ispalio oko 30 raketa ka moru prema Japanu.

Severna Koreja, koja se 2005. godine proglasila nuklearnom silom, izvršila je 2006, 2009. i 2013. godine podzemne nuklearne probe koje su izazvale oštre proteste međunarodne zajednice.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Severna Koreja testirala još 16 raketa

Izvor: Vesti-online.com, 23.Mar.2014

Severna Koreja je, drugi dan za redom, ispalila rakete kratkog dometa, objavila je u nedelju južnokorejska agencija Jonhap, pozivajući se na vojne izvore...Foto: Ilustracija.. ..Pjongjang je ispalio 16 raketa zemlja-zemlja tipa FROG sa poligona koji se nalazi u blizini grada Vonsan, na istočnoj obali...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.