Pištaljka: Kod zakupa Fidelinke bilo muvanja

Izvor: Mondo, 21.Nov.2012, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pištaljka: Kod zakupa Fidelinke bilo muvanja

Na tenderu za zakup imovine preduzeća Fidelinka testo jedini rival firmi Čedomira Jovanović, Agroposlovi, bila je firma registovana - na istoj adresi i sa vlasnicom koja je direktor u Jovanovićevoj firmi.

Kako je danas objavio antikorupcijski sajt Pištaljka, vlasnica te "konkurentske" firme Outsourcing Management Solutions Group je Tatjana Levinskaja. Levinskaja je ujedno i direktorka Jovanovićeve firme SHSF, koja je osnivač Agroposlova.

Pištaljka navodi i da >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je Outsourcing Management Solutions Group mesec dana ranije uplatila donaciju od sedam miliona dinara Liberalno demokratskoj partiji, čiji je lider Čedomir Jovanović.

"Prvi put u pogone Fidelinke Agroposlovi su ušli u oktobru 2011. godine kada je potpisan ugovor o zakupu mlinskih kapaciteta tog preduzeća, ali i dobijeno pravo na ekspoatisanje žiga, odnosno brenda 'fidelinka'. Zatim, u junu 2012. godine Agroposlovi od Fidelinke u stečaju zakupljuju poslovni prostor, opremu za proizvodnju testenina i žig 'fidelinka", piše Pištaljka.

U međuvremenu, Agroposlovi su po simboličnim cenama dobili u zakup Fidelinkin lokal sa inventarom i opremom i kombi dostavno vozilo, objavila je Pištaljka.

Navedeno je da je firma Outsourcing Management Solutions Group registrovana za računarsko programiranje, a vlasnički udeo od 70 odsto ima Tatjana Levinskaja.

"A da su u pitanju povezana lica najbolje ilustruje to što su firme Outsourcing Management Solutions Group, SHSF i Agroposlovi registrovane na istoj adresi - ulica Španskih boraca broj 3, Novi Beograd", piše Pištaljka.

Predsednik LDP Čedomir Jovanović inače je pozvao danas vladajuću većinu da donese Zakon o ispitivanju imovine političara i ispita svakog na političkoj sceni, uključujući i njega samog.

(Beta, foto: fidelinka.rs)

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Pravni zastupnici: Agroposlovi zakonito zakupili Fidelinku

Izvor: Blic, 21.Nov.2012

Preduzeće Agroposlovi su u zakonitom postupku postali jedan od zakupaca dela sistema Fidelinka, saopštila je danas advokatska kancelarija Lazarević i Pršić, pravni zastupnik Agropsolova..."Naše uverenje u zakonitost svih faza postupka koje su sprovodili ili trenutno sprovode Agroposlovi proizilazi...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.