Pismo iz Novog Sada do Šapca putovalo 15 godina

Izvor: RTS, 22.Okt.2019, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pismo iz Novog Sada do Šapca putovalo 15 godina

Novi vidovi komunikacije, odavno su već zamenili pisma, retko ko ih šalje. Iznenađenje je još veće kada neko, poput Šapčanina Milana Stefanovića, dobije pismo koje je, iz Novog Sada, do njega putovao čak 15 godina!
Ništa nisam naručivao, ništa ni očekivao, Post Ekspres pošiljka stigla je na moje ime i adresu, kaže Milan. Iznenađenje još veće, kada je u dostavi video staru, pohabanu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kovertu koja mu je poslata jula 2004.

„Zamislite da posle 15 godina da stigne na istu adresu, gde se nisam ni selio, niti se menjala adresa, a što je najzanimljivije isti je poštar svih 15 godina i još uvek na našem reonu nosi poštu", priča Milan Stefanović, iz Šapca.
Kovertu na kojoj je nekoliko puta upisan datum o neisporučenoj pošiljci, čak i 700 dinara za otkupninu, Milan kaže nikada nije video. I pre 15 godina i danas upućena je iz Novog Sada. Za deceniju i po puta promeilo se ime države, promenio i otkup - sada 1.600 dinara.
„Da stigne pismo iz Srbije, Novi Sad - Šabac, 60 kilometara, al draga uspomena, vredelo je čekati ovih 15 godina", kaže Milan Stefanović.
U pismu samo fotografije, zabeležene 4. jula u Šapcu nakon baražne utakmice za opstanak u drugoj ligi između domaće Mačve i Mladost Luks iz Lukićeva. I pobede Mačve i kolega fudbalskih sudija Milan se seća, ali ni posle 15 godina ne zna ko mu je pismo poslao.
„Kad sam video ko je na fotografijama, ovo vredi, ne postoji bogatstvo koliko vredi ova slika, da sam je dobio tad, izgubio bi, sada ću je uveličati i stajaće na zidu do kraja mog života uveličana sa mojim sportskim prijateljima", kaže Milan Stefanović.
Uz pošiljku od pre 15 godina, Milan kaže obradovao bi se i objašnjenju. Zato poštansko sanduče otvara redovno, jer ko zna možda će mu iz Novog Sada, na već poznatu adresu, stići još koja uspomena.


Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Pismo od Novog Sada do Šapca putovalo 15 godina

Izvor: Radio 021, 23.Okt.2019, 07:16

Novi vidovi komunikacije odavno su zamenili pisma. Međutim, jedno koje je dobio Milan Stefanović, za njega je vredno i po sadržaju a i vremenu stizanja. Od Novog Sada do Šapca, putovalo je čak 15 godina...Pošto ništa nije naručivao, niti očekivao, kada je primio pošiljku Post ekspresa koja...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.