Pirotska bolnica dobija reanomobil

Izvor: B92, 01.Jan.2014, 20:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pirotska bolnica dobija reanomobil

Pirot -- Opšta bolnica u Pirotu će, zahvaljujući donaciji, dobiti savremeno opremljena ambulantna kola - reanomobil.

Kompanija "Tigar tajers", koja je u stoprocentnom vlasništu francuskog gumarskog giganta "Mišelina" donirala je Opštoj bolnici u Pirotu 35.000 evra za kupovinu reanomobila.

Prema rečima direktora Opšte bolnice u Pirotu, Gorana Petrovića na ovaj način obezbeđeni su uslovi za transport pacijenata koji su životno ugroženi iz Opšte bolnice Pirot u referentnu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ustanovu, Klinički centar Niš.

U urgentnim situacijama vozilo će moći da u roku od pet minuta krene ka Nišu, rekao je dr Petrović Tanjugu i dodao da je reanimobil kompletno opremljen medicinskom opremom, kiseonikom za veštačko disanje, EKG-om, defibrilatorom, monitorom...

Kompanija Tigar Tyres nedavno je izdvojila i 1.300.000,00 dinara za popravljanje skenera koji je bio u kvaru.

Osim pomoći pirotskom zdravstvu, francuska kompanija koja u Pirotu trenutno realizuje jednu od najvećih investicija u Srbiji vrednu preko 200 miliona evra, nedavno je pomogla i sve pirotske škole kojima je za osavremenjavanje nastave i unapređenje obrazovanja donirano ukupno 4 miliona dinara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.