Pirot: Kupalište zatvoreno zbog algi

Izvor: B92, 08.Jul.2015, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pirot: Kupalište zatvoreno zbog algi

Gradsko kupalište u Pirotu zatvreno je jer su se zbog visokih temperatura u vodi pojavile alge, a nema dovoljno para za preliv vode i prečišćavanje.

Direktor Sportskog centra Nenad Đorđević, koji je zatvorio Kupalište, izjavio je da su zbog pojave algi juče morali da vrate preko 2.000 Piroćanaca koji su hteli da se tu kupaju.

"Problem je što trenutno nema vode koja će prelivati. Pojavile su se i alge i bukvalno jezero je procvetalo. To se nije desilo poslednjih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 20 godina. Vrlo je neprijatno za kupanje jer nemamo vodu za preliv", rekao je Đorđević i dodao da će Kupalište početi da radi i danas ako Hidroelektrana "Pirot", koje su i ulagale u Kpalište, puste vodu.

On je pozvao Piroćance da idu na Nišavu.

"Zavod za javno zdravlje je uzorkovao vodu iz Nišave koja je druge kategorije i gotovo je ista kao na Kupalištu i može da se koristi za kupanje. Sve naše službe će biti na pirotskom Keju kraj Nišave dok se problem oko Kupališta ne reši", rekao je Đorđević.

Direktor Hidroelektrane ''Pirot'' Ljubomir Stojanović je izjavio da su ranije češće radili i da je bilo je više vode za zamenu u kupalištu.

"Od februara sa izvođačem radova na koridoru 10, 'Aktorom', imamo dogovor da se u toku dana voda ne ispušta iz hidrocentrale u bazen iz koga se ona preliva u Kupalište. Poštujemo taj režim rada koji će biti do kraja avgusta. To u Sportskom centru Pirot znaju. Dogovor je da se ovaj bazen puni četvrtkom, da Hidroelektrana ''Pirot'' tada radi i da će do nedelje biti vode za prelivanje u Kupalište", istakao je Stojanović.

Upravnik Kupališta Miloš Rančić rekao je da su bili prinuđeni na ovaj korak ali i da traže alternativno rešenje.

"Na Kupalištu je angažovano deset spasilaca, lekar i redar i cela ova ekipa će biti na Nišavi i brinuti o građanima koji će spas od velikih žega potražiti na reci u centru grada", naveo je Rančić.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pirotsko kupalište zatvoreno za kupače zbog algi

Izvor: JužneVesti.com, 09.Jul.2015, 09:26

Zbog pojave algi u vodi od utorka ne radi gradsko kupalište u Pirotu, a razlog je, kažu nadležni, nedostatak vode za prelivanje i prečišćavanje vode u bazenu zbog posebnog režima rada koji diktira Hidroelektrana Đerdap...Direktor Sportskog centra Pirot Nenad Đorđević kaže da je neizvesna...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.