Piroćanci oslikali ćilim od 240 kvadratnih metara

Izvor: RTS, 19.Sep.2019, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Piroćanci oslikali ćilim od 240 kvadratnih metara

Kao deo manifestacije "Porodični dan zdravlja i bezbednosti" kompanije „Tigar Tajers", na platou ispred sportske hale "Kej" u Pirotu, oslikan je ćilim impozantne veličine, a izrada 240 metara kvadratnih živopisnih šara trajala je nekoliko dana.
Kada se spoje šare pirotskog ćilima, gumarski gigant i afirmacija zdravih stilova života, dobije se „Ćilim zdravlja". Oslikala su ga dvojica umetnika >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << "TigArt" kluba uz pomoć dece i volontera. Težak ali interesantan zadatak koji su dobili od svoje kompanije ,bio je za njih veliki izazov.

"Mi smo uzeli šaru „Gugutke na direci", samo umesto gugutki bilo je to naše zdravo voće i povrće sa ovih prostora", kaže Dejan Cvetković, umetnik.
"Da taj ćilim zaista bude ne samo kopija ćilima, nego da ima u njemu i zdravlja. Na kraju krajeva, on se nalazi na pravom mestu, tu je sportska hala, tu dolaze deca", kaže Ljubiša Pejčić, umetnik.
Iako je oslikan pre nekoliko dana „Ćilim zdravlja" je već postao ukras i simbol grada na koji su piroćanci veoma ponosni.

Zanimljiva ideja, malo dobre volje i angažovanja, dokaz su da se najpoznatiji pirotski brend-ćilim, može sačuvati i promovisati na različite načine. I, što je najvažnije - približiti mladim ljudima.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.