Piloti iz Iraka na školovanju u Srbiji

Izvor: Mondo, 05.Feb.2017, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Piloti iz Iraka na školovanju u Srbiji

Direktor kontrole letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) Radojica Rovčanin i ambasador Iraka u Srbiji Kasim Asker Hasan potpisali su danas ugovor o školovanju 200 pilota iz Iraka u Vazduhoplovnoj akademiji u Vršcu.

Foto: youtube/printscreen

Kako je navela SMATSA u saopštenju, studenti će nakon školovanja steći dozvole profesionalnih pilota putničkog i pilota privatnog aviona, a prva grupa studenata počeće školovanje u maju ove godine.

Nakon potpisivanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ugovora ambasador Iraka Kasim Asker Hasan kazao je da su se irački piloti i ranije školovali u Srbiji, za potrebe nacionalnog prevoznika.

"Planiramo veliku obnovu iračkog civilnog vazduhoplovstva. Treba nam još 700 civilnih pilota, kupujemo nove avione i zato imamo potrebu za školovanjem velikog broja studenata", rekao je Hasan i dodao da postoji mogućnost potpisivanja i novih ugovora.

Stižu nam MiGovi, piloti vežbaju (FOTO)

Rovčanin je izrazio zadovoljstvo što se Vazduhoplovna akademija vraća na tržište Iraka.

"Vaša zemlja je veliki poslovni potencijal za Srbiju, a mi imamo sve kapacitete za kvalitetno školovanje. Studenti će imati obuku na jednomotornim i dvomotornim avionima, u najsavremenijem simulatoru i sa profesionalnim instruktorskim i profesorskim kadrom koji obučava pilote za sve vodeće svetske avio-kompanije", rekao je Rovčanin.

On je podsetio da se na Akademiji trenutno školuje 120 studenata iz celog sveta, kao i da ta ustanova ima iskustva i sa školovanjem velikih grupa, poput grupe iz Alžira, u kojoj se 72 pilota obučavalo za njihovu nacionalnu avio-kompaniju.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.