Pilot Jocić se uspešno oporavlja i čeka ga orden

Izvor: Press, 04.Jun.2010, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pilot Jocić se uspešno oporavlja i čeka ga orden

Pilot major Slobodan Jocić (41), koji se prekjuče uspešno katapultirao pre nego što se vojni avion „orao" srušio u Knićko jezero, oseća se dobro i uspešno se oporavlja od povrede kičmenog pršljena na VMA. Uz Jocića je sve vreme supruga Nataša, a juče su ga posetile i kolege piloti iz njegove jedinice. - Jocić se dobro oseća, raspoložen je i komunikativan, oporavak teče planiranim tempom. Prepričavao nam je šta se desilo u četvrtak. >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Zanimalo ga je kako je javnost reagovala, šta je sa avionom i šta kažu u Vojsci. Rekli smo mu da ga svi doživljavaju kao heroja - pričaju nam Jocićeve kolege.I načelnik Generalštaba VS general-potpukovnik Miloje Miletić juče je posetio Jocića i poželeo mu da se što pre oporavi od zadobijenih povreda i vrati u jedinicu. Načelnik sektora za lečenje VMA pukovnik primarijus dr Milorad Rabrenović kaže da je zdravstveno stanje pilota Jocića stabilno i da će, ako oporavak bude dobro tekao, narednih dana biti poslat na kućno lečenje.
- Zbog potrebne opservacije pacijent je noć proveo na Intenzivnoj nezi, a jutros (petak) je premešten na Kliniku za neurohirurgiju VMA. Pacijent je sada stabilan, bez neuroloških ispada, svestan, pokretan - kaže dr Rabrenović.
Zbog pokazane hrabrosti ministar odbrane Dragan Šutanovac predložiće predsedniku Srbije Borisu Tadiću da major Jocić bude odlikovan.  

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.