Piletina u pavlaci sa breskvama

Izvor: N1 televizija, 18.Jul.2018, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Piletina u pavlaci sa breskvama

Piletina se vrlo lako sprema, neutralna je i možete je kombinovati sa različitim sastojcima kako biste svaki put dobili drugačiji ručak. Zato predlažemo jedan neobičan recept za piletinu sa breskvama.

Sastojci:

- 2 filea pilećih grudi od po 150 gr

- 20 gr maslaca

- 2 breskve

- 1 limeta ili limun

- 1,5 dl kisele pavlake

- 2 kašike slatke pavlake

- 2 kašičice karija

- 2 kašike maslinovog >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << ulja

- malo mlevenog đumbira

Pileće grudi očistiti, oprati i osušiti pa iseći na tanke šnicle.

Zagrejati ulje na tiganju i na njemu, sa svake strane, pržiti meso oko 10 minuta, izvaditi i ostaviti na toplom.

Maslac dodati u sos od pečenja. Breskve iseći na kriške, dodati ih i kratko prodinstati.

Limetu oprati i krupno izrendati pa iscediti sok koji zatim pomešati sa vinom i pavlakom pa sve zajedno prokuvati. Začiniti solju, biberom, đumbirom i limetom. Umešati slatku pavlaku. Dodati meso i voće i kratko zagrejati.

Ukoliko ste ljubitelj karija, ovo jelo možete služiti i sa sosom od karija koji ćete lako spremiti. Propržiti malo brašna na ulju i dodate malo karija pa tako dobijeni sos rasporedite po tanjiru.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.