Izvor: N1 televizija, 18.Jul.2018, 09:02 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Piletina u pavlaci sa breskvama
Piletina se vrlo lako sprema, neutralna je i možete je kombinovati sa različitim sastojcima kako biste svaki put dobili drugačiji ručak. Zato predlažemo jedan neobičan recept za piletinu sa breskvama.
Sastojci:
- 2 filea pilećih grudi od po 150 gr
- 20 gr maslaca
- 2 breskve
- 1 limeta ili limun
- 1,5 dl kisele pavlake
- 2 kašike slatke pavlake
- 2 kašičice karija
- 2 kašike maslinovog >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << ulja
- malo mlevenog đumbira
Pileće grudi očistiti, oprati i osušiti pa iseći na tanke šnicle.
Zagrejati ulje na tiganju i na njemu, sa svake strane, pržiti meso oko 10 minuta, izvaditi i ostaviti na toplom.
Maslac dodati u sos od pečenja. Breskve iseći na kriške, dodati ih i kratko prodinstati.
Limetu oprati i krupno izrendati pa iscediti sok koji zatim pomešati sa vinom i pavlakom pa sve zajedno prokuvati. Začiniti solju, biberom, đumbirom i limetom. Umešati slatku pavlaku. Dodati meso i voće i kratko zagrejati.
Ukoliko ste ljubitelj karija, ovo jelo možete služiti i sa sosom od karija koji ćete lako spremiti. Propržiti malo brašna na ulju i dodate malo karija pa tako dobijeni sos rasporedite po tanjiru.