
Izvor: N1 televizija, 25.Okt.2018, 12:03 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Pileći file sa mocarelom i pestom od bosiljka
Uz gosta Slobe Stefanovića, profesionalnog kuvara Dejana Vujičića, naučite da napravite ovaj vrlo ukusan recept sa piletinom.
Sastojci:
- 200 gr pilećeg filea (grudi)
- 1 komad mocarele (sveža)
- 3 kašike pesto sosa đenoveze
- 120 gr njeguške pršute sečene tanko na duže slajseve
- 100 gr čeri paradajza
- 2 dcl belog vina
- 50 gr putera
- 20 gr brašna
- 10 gr origana >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<
- 1 veza bosiljka
- šargarepa i krastavac (za dekoraciju)
Priprema:
Pripremiti pileći file: nožem napraviti mali rez i napraviti vrstu džepa. Zatim filovati pesto sosom i komadom mocarele. Pripremiti šnite pršute i urolati punjeni pileći file. Prebaciti file u vatrostalnu činiju i dodati preko čeri paradajz i sipati vino. Peći u rerni zagrejanog na 200 stepeni oko 20ak minuta.
Sos: Zagrejati malo maslaca i brašna, dodati origano. Kada postane rumeno dodati vino i malo vode. Neprestano mešati da ne zagori i da ne nastanu grudvice. Služiti sos uz spremnu piletinu.
Celu emisiju možete pogledati ovde:
Izvor: You tube