Piksi za B92: Nemam neprijatelje

Izvor: B92, 26.Feb.2012, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Piksi za B92: Nemam neprijatelje

Beograd -- Poznati fudbaler i trener Dragan Stojković Piksi kaže za B92 da je šokiran i da ne zna ko bi mogao da baci bombu u dvorište njegove porodične kuće u Nišu.

Nepoznati napadač bacio je bombu kašikaru u dvorište Stojkovićeve porodične kuće u četvrtak oko 21.15 sati. U eksploziji, srećom, niko nije bio povređen.

"Za ovo što se desilo, malo je reći da sam šokiran. Sada je na policiji da dođe do istine, u istrazi koju je pokrenula, jer je to u interesu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svih, a naročito mene", rekao je Stojković.

On je dodao da smatra da nema neprijatelje, ali da posle svega "ne može da ostane ravnodušan".

"Znam šta sam radio, kako sam radio, tako da ne ostavlja u meni nikakvu bojazan da je meni bilo namenjeno. Sada je potrebno utvrditi ko je nalogodavac", rekao je Stojković, koji se nalazi u Japanu, gde trenira fudbalski klub Nagoja.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je u toku istraga i da za sada nema novih saznanja u vezi sa napadom.

On je potvrdio saznanja B92 da je na kuću fudbalera bačena kašikara.

Ministar je dodao da prilikom napada nije bilo nastradalih i da nije pričinjena materijalna šteta.

U trenutku eksplozije u kući je bila samo majka Dragana Stojkovića - Desanka. Komšije kažu da su čule eksploziju i osetile potres, ali da niko nije znao o čemu se radi dok nije svanulo.

"Slučaj je policiji prijavljen u petak po podne i odmah po prijavi obavljen je uviđaj", rekla je portparolka niške Policijske uprave Lidija Pavlović.

Desanka Stojković je privremeno napustila kuću u Pasi poljani, naselju udaljenom tri kilometara od Niša.

Kamere na porodičnoj kući Stojkovića nisu zabeležile trenutak kada je u dvorište bačena ručna bomba, izjavili su članovi porodice za dnevni list "Blic".

Stojkovićeva sestra rekla je da je bomba bačena iz ugla koji kamera ne pokriva, tako da napadač i sam događaj nisu snimljeni.

Kuća Stojkovića nije oštećena prilikom praska, ali je u dvorištu vidljivo mesto eksplozije. U policiji nisu mogli da preciziraju kada je eksplozivna naprava bačena.

"Na mestu eksplozije je pri uviđaju konstatovano da je postoji krater, a pojedinosti incidenta se ispituju", napomenula je Pavlovićeva.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.