Pevačica „Nuvel vag” snimila spot u Beogradu

Izvor: Blic, 06.Jun.2012, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pevačica „Nuvel vag” snimila spot u Beogradu

Pevačica Fibi Kildir, vokal grupe „Nuvel vag” (Nouvelle Vague), snimila je spot u Beogradu za pesmu „Fade out of Line”, u režiji Marka Nava i Srđana Mikića, a u produkciji Mladena Bulbuka. Numera je iz filma Lika Besona „Colombiana”. Spot je uradila s ekipom sastava „The Short Straws”.

Grad pun čudaka. Nadrealan. Apstraktan. U njega dolaze dva stranca. Na ćošku stoji pet prostitutki. Pored njih prolazi kauboj. One jure za njim. U daljini prolazi beli konj. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Kauboj i konj odlaze... Konj kao simbol čistoće...

U toku je snimanje spota za pesmu „Fade out of Line”. U pauzi snimanja, dok se ekipa uz kafu pripremala da nastavi dalje, pomoćnik režije Srđan Mikić objasnio nam je o čemu se zapravo radi.

- Spot je nadrealan. Sve je vizija. Inspirisan je filmovima Džima Džarmuša, Akija Kaurismakija, Klinta Istvuda - rekao je Mikić. Kada su završili ove scene, ekipa se preselila na lokaciju starog hotela „Jugoslavija".

Ispred hotela parkiran je stari crni mercedes. U rustičnom, starom, napuštenom hotelu bizarni recepcionar.

- Radnja u hotelu je izmeštena. Dešava se u čudnim hodnicima, sobama. Hotel nema struju, pa smo morali da dovlačimo agregat - rekao nam je izvršni producent Mladen Bulbuk.

Spot je sniman na više lokacija u našoj prestonici - hotel "Royal”, potom pruga koja je snimana sa Brankovog mosta, ćoškovi kod KC „Grad" i Geozavoda. Dok se ekipa spremala da snimi scenu ispred hotela, na terasi „Jugoslavije”, Fibi nam je otkrila zašto je izabrala baš Beograd.

- Nekoliko puta sam bila u Beogradu i upoznala vrlo drage ljude koji imaju istu viziju kao i ja. Ti ljudi su postali moji drugari - kaže Fibi.

Ona je s bendom odsela u stanu našeg reditelja.

- Ovde su svi zaista divni. Ljubazni, druželjubivi i topli. Ovaj spot je sniman maltene bez budžeta. Svi su se potrudili maksimalno. Posao je bio surov. Iz đubreta smo izvukli zlato! Pored svih njih sam se osećala kao u Holivudu.

U Beograd je stigla sredinom prošle nedelje, pred koncert „Nuvel vag” i grupe „Zaz". Za to vreme, s ekipom koja je radila na spotu obilazila je Beograd i degustirala rakiju.

- Kada su mi dali čašicu rakije, odmah su mi dali i čašu vode. Bila sam u fazonu, šta će mi voda?! Ali, kada sam probala rakiju, bilo mi je jasno.

Povezane vesti: Pogledajte spot za pesmu "Idemo gore" grupe MVP Čak Di snima spot u Beogradu

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.