Pevačica Krenberisa Dolores ORiordan preminula od utapanja

Izvor: B92, 06.Sep.2018, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pevačica Krenberisa Dolores O'Riordan preminula od utapanja

Dolores O'Riordan umrla je u januaru preminula od utapanja zbog prekomerne doze alkohola, potvrdila je istraga.

Frontmenka benda Krenberis Dolores O'Riordan umrla je u januaru od utapanja usled prekomerne doze alkohola, saopšteno je na saslušanju mrtvozornika na sudu u Vestminsteru.

Pevačica, koja je iznenada preminula 15. januara u 46 godini, pronađena je utopljena u kadi u hotelskoj sobi Park Lejn Hilton hotela.

Mrtvozornik je izjavio da O'Riordan nije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << imala povrede ili druge dokaze samopovređivanja.

Umrla je usled prekomerne doze alkohola, izjavili su stručnjaci na sudu.

Policajka Natalija Smart, koja je došla na mesto nesreće, izjavila je tokom istrage: "Zatekla sam gospođu O'Riordan utopljenu u kadi, sa ustima i nosem potpuno ispod vode."

Istragom su u sobi pronađene prazne flaše - pet manjih boca i velika boca šampanjca - kao i pakovanja prepisanih lekova.

Toksikološki izveštaji su pokazali prisustvo samo "terapeutskih" lekova u krvi O'Riordan i veliku količinu alkohola.

Irska muzičarka je postigla veliki uspeh sa bendom Krenberis devedesetih godina 20. veka hitovima poput Linger i Zombie.

https://www.youtube.com/watch?v=G6Kspj3OO0s

Bend je 2017. godine započeo evropsku turneju, koja je u maju otkazana zbog zdravstvenih problema O'Riordan.

Na zvaničnom sajtu Krenberisa je pisalo da su "zdravstveni problemi sa leđima" sprečili O'Riordan da nastupa.

Neposredno pre katoličkog Božića, pevačica je na Fejsbuku napisala da se "oseća dobro", što je navelo fanove da pomisle da će uskoro ponovo krenuti na turneju.

Izvor: BBC News na srpskom

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pevačica Krenberisa Dolores O’Riordan preminula od utapanja

Izvor: Danas, 06.Sep.2018

BBCPevačica je iznenada preminula 15. januara Frontmenka benda Krenberis Dolores O’Riordan umrla je u januaru od utapanja usled prekomerne doze alkohola, saopšteno je na saslušanju mrtvozornika na sudu u Vestminsteru. Pevačica, koja je iznenada preminula 15. januara u 46 godini, pronađena je utopljena...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.