Petrović o Trampu: Moguće resetovanje odnosa s Balkanom

Izvor: N1 televizija, 21.Jan.2017, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petrović o Trampu: Moguće resetovanje odnosa s Balkanom

Bivši ambasador Srbije u SAD Vladimir Petrović smatra da kratkoročno neće biti promena u politici SAD prema Balkanu, dok dugorčno, ipak, postoji mogućnost za resetovanje odnosa.

Kratkoročno neće biti promena, jer je fizički nemoguće da dođu ljudi na mesta koja će uticati na tu politiku, istakao je Petrović.

"Mislim da bi moralo razumevanje establišmenta na Balkanu da bude veće, treba vremena da ukapiraju šta mogu da urade sa novom administracijom i na >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << koji način. Morali bi da promene i svoju državnu politiku na Balkanu, da bi uradili nešto sa SAD", smatra Petrović.

On ističe da Tramp ima mnogo predizbornih obećanja, ali da je neizvesno kako će sve da ih implementira.

"Jedna stvar je da potpisuje dekrete koje ima pravo da donosi, ali je druga stvar da progura svoja obećanja iz predizborne kampanje kroz Kongres. Neke stvari odgovaraju republikanskom establišmentu i Obamaker je jedna od tih, tako da pretpostavljam da je to jedna stvar koju će uspeti da zamene, ali pno drugih obećanja, ako ne počne da gradi mostove, ne vidim kako će da ih implementira", rekao je bivši ambasador.

Govor Donalda Trampa na inauguraciji pokazao je da se i dalje nastavlja neizvesnost kakav će Tramp biti predsednik, smatra Petrović.

"Jedna stvar je ostavila utisak na mene, da je on potpuno bio protiv establišmenta, njegov govor je bio protiv svih koji su sedeli na toj bini, osim njegove porodice, gde je on rekao da su svi bili politički prevaranti, a da je sada narod pobedio. Jedna vsrta populizma koja do sada nije bila zabeležena u istoriji savremene Amerike", zaključio je Vladimir Petrović.

Iz Vašingtona izveštava Branislav Šovljanski:

Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.