Petrović: Poseta Klintonove pozitivna

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Okt.2012, 21:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petrović: Poseta Klintonove pozitivna

BEOGRAD -

Ambasador Srbije u SAD Vladimir Petrović ocenio je posetu američke državne sekretarke Hilari Klinton Beogradu kao pozitivnu, sa aspekta razvoja bilateralnih odnosa dve države, ali i evropskih integracija Srbije.

Petrović je za RTS ukazao i da to što je Hilari Klinton izabrala da u Beograd dođe sa viskom zvaničnicom EU Ketrin Ešton, predstavlja neminovnu podrška vladi i predsedniku Srbije u evropskim integracijama.

On je odbacio sve >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sumnje o pritiscima, uz tvrdnju da su odnosi dve zemlje izuzetno dobri, za šta su dokaz posete na najvišem nivou u protekle tri godine, od potredsednika SAD Džozefa Bajdena do posete Hilari Klinton - dva puta u istom mandatu.

"Ako državna sekretarka SAD kao jednu od zadnjih destinacija bira naš region i specijalno Srbiju, to znači da i dalje ostajemo centar interesovanja i to u pozitivnom smislu za razvoj bilateralnih odnosa sa SAD", rekao je on.

Petrović je, kako prenosi RTS, uveren da ni Kosovo neće biti prepreka daljem unapređenju odnosa Srbije i SAD.

"Mislim da je predsednik bio vrlo jasan koji su njegovi stavovi. Mislim da se ti stavovi cene i to što je rečeno na jedan otvoren način, koje su naše ideje i prioriteti", rekao je Petrović.

Američka državna sekretarka Hilari Klinton i visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton boraviće u radnoj poseti Srbiji, tokom koje će razgovarati sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i premijerom Ivicom Dačićem.

Klintonova i Eštonova će, kako je saopšteno u Vašingtonu i Briselu, najviše srpske zvaničnike ohrabriti da nastave dijalog sa Prištinom i sprovedu konkretne korake koje će omogućiti napredak Srbije na putu ka EU.
Pogledaj vesti o: Hilari Klinton

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.