Petrov: Za dom spremni je siva zona

Izvor: B92, 07.Avg.2016, 22:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petrov: "Za dom spremni" je siva zona

Lider Mosta Božo Petrov kaže da ustaški pozdrav "Za dom spremni" ne bi trebalo ni zabraniti, niti koristiti jer "postoje lepši uzvici za veličanje domovine".

"Mislim da je u ovom trenutku zakon potpuno nejasan i sve dok se stvari ne preciziraju, to je siva zona", rekao je Petrov.

On je, odgovarajući na pitanja novinara u Sinju povodom uzvikivanja "Za dom spremni" u Kninu tokom proslave "Oluje", naveo da je taj pozdrav za vreme NDH i ustaškog režima iskompromitovan.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Ministar pravosuđa Ante Šprlje navodi da bi bilo bolje da se taj pozdrav ne koristi dok svoj sud ne daju istoričari, a potom i pravosuđe.

Šprlje smatra da uzvikivanje "Za dom spremni" u Kininu stavlja proslavu "Oluje" u drugi plan, prenela je Hina.

"Mislim da to nije najbolje", rekao je Šprlje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.