Petričić predstavio knjigu karikatura Kibicfenster

Izvor: N1 televizija, 21.Dec.2016, 22:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petričić predstavio knjigu karikatura "Kibicfenster"

U Beogradskom "Dorćol Platzu" promovisana je knjiga karikatursite Dušana Petričića "Kibicfenster", kao i izložba njegovih radova.

Knjiga "Kibicfenster" objedinila je izbor Petričićevih karikatura objavljenih u Politici i NIN-u u poslednje četiri godine. O stvaralaštvu poznatog karikaturiste govorili su pisac Svetislav Basara, urednik "Vremena" Dragoljub Žarković, kao i urednik NIN-a Milan Ćulibrk, koji su se saglasili da su Petričićeve karikature dijagnoza srpskog >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << društva, ali i likova koji su junaci karikatura.

"Karikature su posledica pre svega mog razmišljanja, ali sastavni deo svake karikature, pogotovo ove poslednje četiri godine, pa malo i duže možda, je i sekiracija. Jedan opšti nedostatak ravnodušnosti i izrazito sekiranje oko svake teme i oko svake karikature", rekao je Petričić za N1.

Glavni urednik nedeljnika "NIN" u kojem Petričić odnedavno objavljuje karikature je konstatovao da "karikatura više nije smešna zato što u Srbiji više ništa nije smešno".

"Nažalost, ovde su stvari otišle mnogo daleko. Ako mi karikaturu posmatramo kao merilo slobode i ukoliko se razmatra da li jedna karikatura može da bude objavljena u jednom mejnstim mediju ili ne može, onda mi imamo ozbiljan problem. Dakle, ne samo kao mediji nego i društvo kao celina", rekao je Ćulibrk.

Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

KARIKATURE ZA RAZMIŠLJANJE Na predstavljanu knjige Dušana Petričića bili Vuk Jeremić, Goran Marković, Filip David, Žarko Trebješanin...

Izvor: Blic, 21.Dec.2016

Predstavljanje knjige Dušana Petričića "Kibicfenster" i izložba njegovih karikatura održani su sinoć u Dorćol Platzu uz ogromno interesovanje posetilaca..."Kibicfenster" predstavlja izbor Petričićevih karikatura objavljenih u "Politici" i nedeljniku NIN u poslednje četiri godine, a o njegovom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.