Petković: Kurti krši sve dogovore oko tablica

Izvor: Beta, 02.Apr.2023, 12:21

Petković: Kurti krši sve dogovore oko tablica

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da kosovski premijer Aljbin Kurti krši sve dogovorene sporazume o registarskim tablicama i da najnovijim hapšenjima želi da izazove krizu i reakciju Srba naročito u četiri opštine sa srpskom većinom na severu Kosova, kako bi imao razlog da ne ispuni preuzete obaveze.Petković je na konferenciji za novinare povodom hapšenja Srbina u Zubinom Potoku, rekao da se Priština ponaša po utvrđenom receptu, da generiše krize i incidente, a da je "Kurti pokazao da ne želi mir, ni dijalog ni da formira Zajednicu srpskih opština".Dodao je da Kurti stvara krizu oko registracije vozila jer to pogađa veliki deo ljudi, kao odgovor na to što međunarodna zajednica vrši pritisak na njega da se formira ZSO, što je potvrđeno i u Ohridu i u Briselu."Poslednjim izjavama Kurtija koji govori da je ZSO suprotna takozvanom Ustavnom sudu Kosova, kako je uperena protiv takozvanog Kosova i neće imati nikakava ovlašćenja, pokazuju da je ono što govori Aleksandar Vučić tačno, da Kurti ne želi da formira ZSO i omogući Srbima ostvarivanje prava kroz taj mehanizam", rekao je Petković.On je ponovio da su se ovakve krize već dva puta dešavale, prvi put kad je 2021. godine dogovoreno ...
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Petković: Priština i Kurti žele da ugroze mir i pogaze dijalog

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Apr.2023

BEOGRAD - Nastavak maltretiranja Srba na Kosovu i Metohiji i posljednje hapšenje Srbina predstavlja pokušaj premijera samoproglašenog Kosova Aljbina Kurtija da izazove haos, pogotovo u četiri srpske opštine na sjeveru pokrajine, kako bi izbjegao svoje obaveze, zbog čega međunarodna zajednica ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.