Peticija kragujevačkih oružara protiv privatizacije fabrike

Izvor: N1 televizija, 07.Feb.2018, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peticija kragujevačkih oružara protiv privatizacije fabrike

Samostalni sindikat kragujevačke fabrike "Zastava oružje" počeo je prikupljanje potpisa zaposlenih kako bi izrazili neslaganje sa idejom da se ta fabrika vojne industrije privatizuje.

Objavljen je i protestni proglas u kome se poziva na potpisivanje peticije za očuvanje fabrike oružja, uz protivljenje najavljenoj privatizaciji 49 odsto kapitala te fabrike. U proglasu se navodi da ni posle trodnevnih štrajkova oružara nije promenio odnos vlasti prema privatizaciji fabrike >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << u Kragujevcu.

"Zašto treba da mislimo da će upravljanje biti bolje kada se proda 49 odsto kapitala? Progres društva i opstanak države ne može da se zasniva na prodaji strateških fabrika koje strani kapitalisti žele da kupe, i to neće spasiti Srbiju već će je uvesti u stanje apsolutne nemoći i zavisnosti", piše u proglasu.

Sindikat je dodao da će nastaviti da insistira i na utvrđivanju odgovornosti onih koji su u protekle tri godine "doprineli da se fabrika nađe u teškoćama i pored najveće potražnje za njenim proizvodima".

Najavljeno je i da će biti nastavljeni pregovori sa predstavnicima Nadzornog odbora da se obezbedi i isplata zahtevanog bonusa od 25.000 dinara.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.