Pet godina robije za Abdulatima Maktufu

Izvor: RTS, 11.Jul.2014, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pet godina robije za Abdulatima Maktufu

Sud BiH je u obnovljenom suđenju ponovo osudio Abdulatima Maktufa na pet godina zatvora za zločin počinjen protiv civila u Travniku 1993. godine.

Abdulatim Maktuf je proglašen krivim da je pomagao Abu Džaferu i ostalim pripadnicima odreda "El Mudžahid" u otmici civila hrvatske nacionalnosti u Travniku 1993. godine, koji su potom prebačeni u kamp u Orašcu gde su zlostavljani, javlja Beta.

Prethodna kazna zatvora od pet godina bila je poništena, jer je Evropski >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sud za ljudska prava uvažio Mafkufovu molbu da mu se sudi u skladu sa Krivičnim zakonom bivše SFRJ, koji je važio u vreme kada je izvršeno krivično delo ratnog zločina, a ne po Krivičnom zakonu BiH, koji predviđa veće zatvorske kazne za krivično delo ratnog zločina.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Pet godina robije za Abdulatima Maktufu

Izvor: RTS, 12.Jul.2014, 15:29

Sud BiH je u obnovljenom suđenju ponovo osudio Abdulatima Maktufa na pet godina zatvora za zločin počinjen protiv civila u Travniku 1993. godine...Abdulatim Maktuf je proglašen krivim da je pomagao Abu Džaferu i ostalim pripadnicima odreda "El Mudžahid" u otmici civila hrvatske nacionalnosti u...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.