Pet dana na drveću u strahu od tigrova

Izvor: Vesti-online.com, 08.Jul.2013, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pet dana na drveću u strahu od tigrova

Spasioci su danas uspeli da dođu do petorice Indonežana koji su pet dana proveli u krošnjama drveća u strahu od čopora tigrova koji je ubio šestog čoveka iz njihove grupe.

Tek pošto su trojica ukrotitelja uspela da oteraju tigrove, spasioci su s drveća spustili iznemoglu petoricu ljudi.

Napadnuti ljudi kažu da su u zaštićenom nacionalnom parku na Sumatri tražili retku vrstu drveta - "agar" koje se koristi za proizvodnju obrdnih mirisa i parfema, a tigrovima >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << su se zamerili kada su uhvatili njihovo mladunče. Potom ih je napalo pet tigrova, ubivsi jednog čoveka. Ostali su se uspentrali na drveće i tražili pomoć mobilnim telefonima, ali spasioci su za njima danima tragali po džungli.

Pored sumatranskih tigrova, park Leser na Sumatri je stanište i drugih zaštićenih vrsta - orangutana, slonova, nosoroga, leoparada.

Sumatranski tigar je najugroženija vrsta tigra. Zbog krčenja šuma i lovokrađe, preostalo ih je 400, dok ih je 1970-ih godina bilo 1.000.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Pet dana proveli na drveću u strahu od tigrova

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Jul.2013

BANDA ACEH - Spasioci su danas uspjeli da dođu do petorice Indonežana koji su pet dana proveli u krošnjama drveća u strahu od čopora tigrova koji je ubio šestog čovjeka iz njihove grupe, saopštila je indonežanska policija.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.