Perkoviću i Mustaču potvrđen doživotni zatvor

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Maj.2018, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Perkoviću i Mustaču potvrđen doživotni zatvor

Vrhovni sud Nemačke sa sedištem u Karlsrueu potvrdio je kazne doživotnog zatvora za Josipa Perkovića i Zdravka Mustača, bivših pripadnika Hrvatske i jugoslovenske tajne službe.

HRT je javio, pozivajući se na svoja saznanja, da odluka o reviziji postupa nosi datum 2. maja, a datum otpravka je današnji.

Viši zemaljski sud u Minhenu je osudio 3. avgusta 2016. dvojicu agenata jugoslavenske tajne službe na doživotni zatvor, zbog učestvovanja u ubistvu hrvatskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << emigranta Stjepana Đurekovića u Nemačkoj 1983.

Perković i Mustač su izručeni Nemačkoj na osnovu evropskog naloga za hapšenje, kojem se Hrvatska tada veoma protivila.

Suđenje Perkoviću i Mustaču u Minhenu je trajalo 22 meseca, a nakon toga je njihova odbrana uložila žalbe, koje su odbijene.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.