Pep cveta zbog Bernarda: Ljudi, hvala vam

Izvor: Mondo, 08.Avg.2017, 17:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pep "cveta" zbog Bernarda: Ljudi, hvala vam

Izgleda Gvardiola konačno ima Siti "po svom ukusu", a jedno pojačanje mu se naročito dopada.

Foto: AP/Dave Thompson

Mančester siti je ovog leta potrošio 250 miliona evra na šest pojačanja, ali nijedno se nije dopalo Pepu Gvardioli, za sada, kao ono prvo koje je ozvaničeno i pre početka "roka".

Bernardo Silva je briljirao prošle sezone u dresu Monaka, kada su ga konačno zaobišle povrede, i bio je "dirigent" njihovih igara u prvenstvu Francuske >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i Ligi šampiona, ali kada je stigla ponuda od 50 miliona evra - "kneževi" su samo klimnuli glavom svesni toga da ne mogu da ga zadrže.

Siti je tako veoma rano uspeo da dovede Portugalca, a njemu nije bilo potrebno mnogo da Gvardiolu ubedi da nije pogrešio kada je rekao "hoću njega".

"Jako sam im zahvalan... Hvala mnogo mom klubu koji ga je doveo. Bernanrdo je odigrao tek svoje prve minute i odmah pokazao da je spreman. Inteligentnim igračima nije potreban period uigravanja da bi igrali onako kako mi želimo", poručio je oduševljeni Gvardiola.

Ovaj portugalski fudbaler igra na više pozicija u veznom redu: desno krilo, levo krilo, ofanzivni vezni, centralni vezista, čak je nastupao i na mestu napadača.

"Bernardo je momak koji voli fudbal i koji 24 sata razmišlja o igri, to obožavam kod igrača. On je skroman, inteligentan, a uz to je i fajter i čovek koji postiže golove. Mnogo će nam pomoći!", nastavio je u superlativima da govori Gvardiola.

On je dete Benfike, ali je vrlo rano otišao u Monako i postao ono što danas jeste. Igravši za njih zabeležio je 147 nastupa u svim takmičenjima uz 28 pogodaka i 19 asistencija.

Osim Bernarda, Siti je doveo i njegovog saigrača Mendija, Vokera iz Totenhema, Edersona iz Benfike, Danila iz Real Madrida i Daglasa Luiza iz Vasko de Game.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.