Pentagon ima NOVU METU: Vojska se usmerava ka Aziji

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Maj.2017, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pentagon ima NOVU METU: Vojska se usmerava ka Aziji

Pentagon je rešen da pojača američko vojno prisustvo u azijskom regionu

Američko ministarstvo odbrane alociraće 8 milijardi dolara koji će biti namenjeni pojačanom prisustvu američke vojne sile u Aziji.

Na ovakav potez Pentagon se odlučio nakon zaoštravanja odnosa sa Severnom Korejom.

Međutim, ovaj potez otkriva još nešto, a to je strateško pomeranje fokusa Amerike i njene vojske sa Bliskog Istoka na Daleki Istok.

Čitav azijski region >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je pod budnim okom svetske javnosti nakon što je Amerika zaoštrila svoju retoriku i spoljnu politiku prema Severnoj Koreji uprkos obećanjima nove administracije da će se više baviti unutrašnjom politikom.

Nakon novih najava nuklearnih proba i agresivne propagande iz Pjongjanga, Donald Tramp je jasno nagovestio da neće biti mesta blagoj retorici u političkoj borbi sa Severnom Korejom.

Da je Vašington ozbiljan u svojim namerama postalo je jasno nakon što je raketirana Sirija.

Ruski ekspert Vladimir Terekhov rekao je da ne treba očekivati direktan sukob Severne Koreje i Amerike uprkos oštroj retorici između te dve zemlje.

-Sve se pretvorilo u rat reči što je dobro jer je u jednom trenutku delovalo kao da je crvena linija pređena i da je vojna intervencija sasvim moguća. Sada je ta opcija skrajnuta što je dobro- izjavio je Terekhov.

-Amerika se naoružala onim što ranije nije imala, a to je strpljenje, oni će sada koristiti razne vrste. Mislim da je kriza gotova - završio je Terekhov.

Ranije ove godine Vašongton je rekao da nema strpljenje za Pjongjang i da su sve opcije na stolu.

Međutim, od toga se odustalo pa za sada Donald Tramp Severnu Koreju napada isključivo preko Tvitera.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.