Pentagon: Otišao još jedan visoki službenik

Izvor: B92, 01.Dec.2020, 23:12

Pentagon: Otišao još jedan visoki službenik

Vašington -- Civilni predstavnik koji je nadgledao akcije Pentagona prilikom rušenja Islamske države na Bliskom istoku podneo je ostavku.

Pentagon je saopštio da je vršilac dužnosti Kristofer Miler prihvatio ostavku Kristofera Majera, koji je nadgledao politiku SAD u inostranstvu i borbu protiv ISIL-a od marta 2017.

Majer je bio direktor Anti-ISIL radne grupe, koja je raspuštena, preneo je AP.

Njihove dužnosti je preuzelo osoblje za kontraterorizam, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koje je Donald Tramp postavio na visoke pozicije u Pentagonu, tokom velikog otpuštanja početkom novembra, koje je uključivalo i otkaz ministru odbrane Marku Esperu.

O Majerovom odlasku je izveštavao CNN, a Njujork Tajms je u utorak izvestio da Majer bio prisiljen da ode, dodaje AP.

U zvaničnoj izjavi, Pentagon nije dao objašnjenje za Majerov odlazak, ali se navodi da je odluka da se raspusti radna grupa koju je vodio bila potvrda "uspešne akcije da se uništi protivnik" na teritoriji Iraka i Sirije.

"Ministarstvo odbrane će nastaviti da sarađuje sa našim partnerima i saveznicima, kako bismo omogućili da pobeda nad Islamskom državom bude trajna i da privedemo strane teroriste pred sud", dodao je Pentagon.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.