Pavličić: Pokazalo se da opozicija nema većinu

Izvor: Blic, 29.Avg.2012, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pavličić: Pokazalo se da opozicija nema većinu

-Odlaganje vanredne sednice gradskog parlamenta pokazalo je da opozicija nema većinu potrebnu za smenjivanje gradske vlasti, izjavio je gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić.

Pavličić je novinarima rekao da su današnja zbivanja još jednom pokazala neodgovoran odnos opozicije prema gradjanima Novog Sada.

"Zbog ovakvih postupaka trpe investicije, rad javnih preduzeća i ostalih gradskih službi", kazao je gradonačelnik.

Predsednica Skupštine grada >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Aleksandra Jerkov kazala je da je 45 minuta nakon zakazanog početka skupštinskog zasedanja konstatovala da u sali nema odbornika zbog čega je "do daljnjeg" otkazala sednicu.

Ona je kazala da ju je poslovnik obavezivao da u roku od 15 dana zakaže sednicu po zahtevu 34 odbornika, ali je dodala da ne postoji zakonska odredba po kojoj se odredjuje rok za nastavak ove vanrede sednice.

Jerkov je navela da će pismeno obavestiti sve odbornike o odlaganju sednice i da će obaviti konsultacije sa svim odborničkim grupama oko eventualnog nastavka sednice.

Zahtev za održavanje vanredne sednice gradskog parlamenta juče su podnela 34 opoziciona odbornika da bi se raspravljalo o smenjivanju gradonačelnika Igora Pavličić.

Zahtev su podneli odbornici Srpske napredne stranke (SNS), Demokratske stranke Srbije, grupe "Novi Sad odmah" (bivši odbornici Dveri i bivši odbornik stranke "Nijedan od ponudjenih odgovora") i grupe "Svi za Novi Sad" (Srpski pokret obnove i Romska demokratska stranka).

Predsednik Gradskog odbora SNS i kandidat za gradonačelnika Miloš Vučević rekao je da predloženi dnevni red ima 15 tačaka, među kojima je smenjivanje gradonačelnika i kompletne gradske admnistracije.

Vučević je juče razgovarao i sa Socijalističkom partijom Srbije (SPS) koja je najavila da će odluku o pristupanju novoj odborničkoj većini 1. septembra doneti njeno Predsedništvo.

Vlast u Novom Sadu čine Demokratska stranka, SPS i Liga socijaldemokrata Vojvodine.

Za skupštinsku većinu u Novom Sadu potrebno je 40 odbornika.

Povezane vesti: Sednica Skupštine grade Novog Sada odložena Predat zahtev za smenu Pavličića Pavličić: Gradska vlast je stabilna Novosađani kažu da nisam najgori gradonačelnik Ligaši zvali SPS

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.