Patrijarh se zahvalio povodom proslave Spasovdana

Izvor: B92, 12.Jun.2021, 14:39

Patrijarh se zahvalio povodom proslave Spasovdana

Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Porfirije zahvalio se svim Beograđanima povodom veličanstvene proslave Spasovdana.

On se posebno zahvalio svim učesnicima veličanstvene Litije koja je okupila više desetina hiljada pravoslavnih vernika.

U dugoj istoriji prestonice protekla proslava ostaće upamćena kao najbrojniji molitveni i svakako jedan od najdostojanstvenijih skupova ikada održanih na njenim ulicama i trgovima, navodi se u saopštenju Srpske pravoslavne crkve.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Naš narod je tako brojnim učešćem u ovoj isključivo molitvenoj proslavi još jedanput iskazao svoju vernost i ljubav prema Srpskoj Pravoslavoj Crkvi i prema svom glavnom gradu.

Duhovni vođa vascelog našeg pravoslavnog naroda posebno zahvaljuje svim gradskim službama predvođenim gradonačelnikom prof. dr Zoranom Radojičićem i njegovim saradnicima, Vojsci Srbije, Policiji, medijima i svima koji su doprineli da ovogodišnja proslava Vaznesenja Gospodnjeg ostane svima u najlepšem sećanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Spasovdanska litija najbrojniji molitveni skup u istoriji Beograda

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Jun.2021

BEOGRAD - Srpska pravoslavna crkva objavila je da će Spasovdanska litija, koja je okupila više desetina hiljada vjernika, u dugoj istoriji prijestonice ostati upamćena kao najbrojniji molitveni i jedan od najdostojanstvenijih skupova ikada održanih na njenim ulicama i trgovima.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Patrijarh se zahvalio učesnicima Spasovdanske litije

Izvor: Vostok.rs, 13.Jun.2021, 10:47

U dugoj istoriji prestonice protekla proslava ostaće upamćena kao najbrojniji molitveni i svakako jedan od najdostojanstvenijih skupova ikada održanih na njenim ulicama i trgovima. Naš narod je tako brojnim učešćem u ovoj isključivo molitvenoj proslavi još jedamput iskazao svoju vernost i ljubav...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.