Patrijarh Pavle prisustvovao liturgiji u paraklisu VMA

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Apr.2009, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrijarh Pavle prisustvovao liturgiji u paraklisu VMA

BEOGRAD - Njegova svetost patrijarh srpski Pavle prisustvovao je danas prvoj liturgiji u noootvorenom paraklisu Vojno medicinske akademije (VMA), koji je posvećen Svetom Luki Vojnojaseničkom i Krinskom.

Liturgija je služena na praznik Svetog Lazara Četvorodnevnog i slavu devedesetpetogodišnjeg patrijarha koji je na lečenju na VMA.

Patrijarh Pavle pojavio se u drugom delu liturgije u toku besede mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

Mitropolit >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je, predvodeći prazničnu službu, otvorio prvi paraklis za pravoslavne vernike koji se leče u najvećoj vojnoj bolnici u Srbiji.

Molitveno prisustvo patrijarha Pavla, koji je u paraklis stigao u pratnji lekara, bilo je namenjeno onima koji se trenutno leče na VMA.

Slavski kolač patrijarha Pavla presekao je mitropolit Amfilohije.

Liturgiju su sasluživali sveštenici beogradskih hramova među kojima i arhijerejski namesnik Beograda Vladimir Vukašinović i duhovnik paraklisa jerej Nebojša Popović.

Prazničnoj službi prisustvovao je vladika zvorničko tuzlanski Vasilije, načelnik VMA general pukovnik Miodrag Jeftić, ministar vera Bogoljub Šijaković i drugi predstavnici Vojske Srbije i države.

Molitvi u paraklisu svetog Luke prisustvovali su i mnogobrojni vernici, među kojima i oni koji se leče na VMA.

Načelniku Vojno medicinske akademije (VMA) general pukovniku Miodragu Jevtiću uručen je danas Orden Svetog Save drugog reda.

"Želim da patrijarhu Pavlu čestitam slavu Svetog Lazara Četvorodnevnog i da mu poželim da još dugo poživi. Vojska i Crkva su uvek bili zajedno za dobrobit našeg naroda", rekao general Jevtić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.