Izvor: B92, 04.Sep.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pastor: Problemi mađarske manjine

Novi Sad -- Ištvan Pastor kaže da je sa šeficom mađarske diplomatije Kingom Genc razgovarao o kulturnoj autonomiji vojvođanskih Mađara.

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor je za novosadski Dnevnik, naveo da je prilikom tog susreta ukazao i na probleme u zapošljavanju Mađara, ali i pripadnika drugih manjinskih zajednica, u državnoj upravi, na svim nivoima vlasti.

Pastor je podsetio da su tokom devedesetih godina prošlog veka mnoge institucije, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a posebno policija, očišćene od pripadnika mađarske i drugih manjinskih zajednica, jer je procenjeno da su bili nepodobni.

"Mislim da to mora da se promeni i o tome postoji generalna saglasnost i među svim političkim strankama koje čine većinu u skupštini Srbije. Ali, jedno je načelno političko opredeljenje, a drugo je realnost", zaključio je Pastor.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pastor: Agoštonova inicijativa - da se uradi već urađeno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Sep.2008, 10:37

NOVI SAD - Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor ocenio je da je u ovom trenutku "potpuno bespredmetna" najnovija inicijativa njegovog partnera iz Mađarske koalicije Andraša Agoštona da se sa srpskim parlamentarnim strankama počnu pregovori o konceptu etničke teritorijalne...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.