Pastor: Kritike EK zbog Vojvodine

Izvor: B92, 10.Okt.2012, 10:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pastor: Kritike EK zbog Vojvodine

Novi Sad -- Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor kaže da će u izveštaju EK eksplicitno biti naznačeno da se reše problemi nadležnosti i finansiranja Vojvodine.

Pastor je za današnji novosadski "Dnevnik" rekao da je veoma zabrinut što još nije počeo dijalog pokrajinske i republičke vlade o rešavanju krize autonomije Vojvodine nastale odlukom Ustavnog suda da ospori deo ingerencija Pokrajine.

Ocenio je da je politički dogovor neminovan da bi se ta kriza >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prevazišla i predupredilo njeno produbljavanje do kojeg će, kako je upozorio, svakako doći ukoliko Ustavni sud ospori i vojvodjanski Statut.

"Tu se radi o nizu otvorenih problema koji se ne mogu rešiti jednim potezom", ukazao je Pastor.

Šef delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer uručiće danas u 13 sati premijeru Srbije Ivici Dačiću Izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije u evrointegracijama.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pastor: Problemi sa Vojvodinom u izveštaju EU

Izvor: Kurir, 10.Okt.2012

NOVI SAD - Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor je izjavio da će u izveštaju Evropske komisije o napretku Srbije u procesu evrointegracija koji se danas očekuje, eksplicitno biti naznačeno da se moraju rešiti problemi nadležnosti i finansiranja Vojvodine...Pastor je rekao da je veoma...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.