Paskvali novi šef UKP

Izvor: Večernje novosti, 02.Dec.2015, 22:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Paskvali novi šef UKP

SRĐAN Paskvali novi je načelnik Uprave kriminalističke policije (UKP) MUP Srbije. Srpska kriminalistička policija tako je dobila novog šefa umesto smenjenog generala Rodoljuba Milovića. Pre ovog imenovanja, Paskvali je nekoliko godina bio pomoćnik načelnika UKP. Rešenje o njegovom postavljenju potpisao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović u dogovoru sa direktorom Miloradom Veljovićem, koji je posle smene Milovića obavljao i funkciju šefa UKP. Paskvali je celu dosadašnju >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << profesionalnu karijeru proveo u kriminalističkoj policiji. Počeo je da radi u beogradskoj policiji, gde je nekoliko godina proveo i na najtežim zadacima u odeljenju za uviđaje. Najviše iskustva stekao je tokom prikupljanja dokaza o brojnim zločina devedesetih godina prošlog veka. Kada je formirana Uprava za borbu protiv organizovanog kriminala (UBPOK) Paskvali je bio jedan od šefova odeljenja za suzbijanje opšteg organizovanog kriminala. U UBPOK je došao iz jedinice "Poskok", koju su posle 2000. godine formirala tri koministra. "Poskok" se bavio rasvetljavanjem najtežih krivičnih dela iz devedesetih - počev od ubistva Slavka Ćuruvije, zločina na Ibarskoj magistrali do nestanka Ivana Stambolića. Bio je i član tima koji je istraživao otmice "zemunskog klana".

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Novi načelnik Uprave Kriminalističke policije Srdjan Paskvali

Izvor: Beta, 03.Dec.2015, 09:34

Dosadašnji pomoćnik načelnika Uprave kriminalističke policije Srdjan Paskvali imenovan je za načelnika te Uprave, čime je taj veoma važan sektor u policiji dobio šefa nakon više od godinu dana, prenose mediji.Prethodni načelnik Uprave krminalističke policije Rodoljub Milović smenjen je u...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.