Pašinjan: Nemam ovlašćenja da uhapsim Putina

Izvor: B92, 12.Feb.2024, 00:56

Pašinjan: Nemam ovlašćenja da uhapsim Putina

Jermenski premijer Nikol Pašinjan izjavio je danas da nema ovlašćenja da donosi bilo kakve odluke u vezi sa hapšenjem bilo koga.

To uključuje predsednika Rusije Vladimira Putina, po nalozima Međunarodnog suda pravde (MSP).

"Posle 2018. Jermenija je imala opsežne demokratske reforme i ja ne odlučujem o tome koga ću da uhapsim, a koga neću da uhapsim", rekao je on za britanski "Telegraf" na pitanje da li će jermenska policija uhapsiti Putina po nalogu MSP ako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poseti Jermeniju, preneo je TASS.

Međunarodni sud pravde izdao je 17. marta 2023. nalog za hapšenje predsednika Rusije Vladimira Putina i Marije Lvove-Belove, ruske komesarke za prava deteta.

Putin je optužen za ratne zločine, među kojima je i nezakonita deportacija dece iz Ukrajine u Rusiju. Ako kroči u bilo koju od 123 zemlje članice suda, Putin bi mogao da bude uhapšen.

Prema rečima portparolke ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marije Zaharove, Jermenija se vodila samo političkim motivima kada je ratifikovala Rimski statut MSP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"JA NE ODLUČUJEM O TOME" Jermenski premijer: Nemam ovlašćenja da uhapsim Putina ako dođe u Jermeniju

Izvor: Blic, 12.Feb.2024

Jermenski premijer Nikol Pašinjan izjavio je danas da nema ovlašćenja da donosi bilo kakve odluke u vezi sa hapšenjem bilo koga, uključujući predsednika Rusije Vladimira Putina, po nalozima Međunarodnog suda pravde (MSP).

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.