Parlament EU istražuje slučaj izložbe o Stepincu

Izvor: Mondo, 16.Jun.2016, 20:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Parlament EU istražuje slučaj izložbe o Stepincu

U kabinetu predsednika Evropskog parlamenta Martina Šulca kažu za RTS da su dobili protestno pismo ambasadora Srbije pri Evropskoj uniji Duška Lopandića, upućeno zbog izložbe o Alojziju Stepincu.

Foto: YouTube/Printscreen

Ceo slučaj će biti istražen i onda će se odlučiti o eventualnoj reakciji, kažu u kabinetu Martina Šulca.

Dodaju i da su izložbu odobrile nadležne službe >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Evropskog parlamenta i da će ispitati da li je to učinjeno po pravilima.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije protestovalo je zbog izložbe o životu i radu Alojzija Stepinca, u organizaciji hrvatske poslanice Marijane Petir i Zagrebačke nadbiskupije.

Ambasador Srbije pri Evropskoj uniji Duško Lopandić uputio je protestna pisma predsedniku Evropskog parlamenta Martinu Šulcu, kao i predsedavajućem Komiteta za spoljne poslove Evropskog parlamenta Elmaru Broku, predsedniku grupacije Evropske narodne partije (EPP) Manfredu Veberu, a o ovome je trebalo da obavesti i izvestioca za Republiku Srbiju Dejvida Makalistera i izvestioce iz senke i druge poslanike EP.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Parlament EU istražuje slučaj izložbe o Stepincu

Izvor: Vesti-online.com, 16.Jun.2016

Iz kabineta predsednika Evropskog parlamenta Martina Šulca potvrđeno je da su dobili protestno pismo ambasadora Srbije pri Evropskoj uniji Duška Lopandića, upućeno zbog izložbe o ustaškom nadbiskupu Alojziju Stepincu u Briselu...Ceo slučaj će biti istražen i onda će se odlučiti o eventualnoj...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.