Papin izaslanik drži misu na Čairu u Nišu

Izvor: Vesti-online.com, 20.Avg.2013, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papin izaslanik drži misu na Čairu u Nišu

Na stadionu Čair u Nišu 21. septembra biće centralna svečana misa povodom 1.700 godina Milanskog edikta. Misu će služiti papin delegat, nadbiskup Milana kardinal Anđelo Skola.

Beogradska nadbiskupija najavila je danas da će veliko regionalno hodočašće početeti dan ranije, 20. septembra u Nišu. Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar rekao je da će 20. septembra nadbiskup Skola doći u Srbiju i sastati se s patrijarhom Srpske pravoslavne crkve Irinejom i predsednikom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Tomislavom Nikolićem.

"Sve vernike pozivam da unapređuju značenje susreta, dijaloga, razmene darova, susreta mesnih Crkvi, solidarnosti sa onima u najvećoj potrebi šaljući svim ljudima poruku nužnosti autentične slobode, čuvanja ljudskog dostojanstva, verske slobode, prevazilaženja prošlosti pravom interpretacijom istorije i čežnje za mirom, pomirenjem i saradnjom", naveo je Hočevar.

Upitan o nastojanjima pape da pomiri Istok i Zapad, Hočevar je rekao da je njegov utisak da papa deluje u duhu zajediništva, i da ne žuri sa inicijativama.

Hočevar je kazao da će od sutra na internet stranici hodočašća www.milanedict2013.com biti dostupno pismo pape milanskom kardinalu u kojem se, kako je naveo, izražava ljubav prema Srbiji. Na tom sajtu su i detaljne informacije o predstojećem hodočašću.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.