Papa raščinio dva biskupa zbog zlostavljanja dece

Izvor: B92, 13.Okt.2018, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa raščinio dva biskupa zbog zlostavljanja dece

Vatikan -- Papa Franja raščinio je dvojicu čileanskih biskupa koji su umešani u skandal oko seksualnog zlostavljanja, saopštio je danas Vatikan.

Raščinjeni su nadbiskup Francisko Hoze Koks Huneus iz La Serene i nadbiskup Marko Antonio Ordenes Fernandez iz Ikike, prenosi Rojters.

Kako se navodi, njih dvojica raščinjeni su da su seksualno iskorišćavali maloletnike uz toliko dokaza da je kanonsko sudjenje bilo nepotrebno.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Papa otpustio dva biskupa zbog zlostavljanja dece

Izvor: Danas, 13.Okt.2018

Papa Franja otpustio je iz svešteničke službe dvojicu čileanskih biskupa koji su u središtu seksualnih skandala. Članak Papa otpustio dva biskupa zbog zlostavljanja dece se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.