Papa protiv seks-turizma

Izvor: B92, 23.Apr.2012, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa protiv "seks-turizma"

Vatikan -- Papa Benedikt XVI zatražio je od međunarodne zajednice da uloži više napora u borbi protiv "seks-turizma" i trgovine organima.

Takođe, posebno je osudio zlostavljanje, torturu i iskorišćavanje manjina.

"Turizam može da bude izgovor za seksualnu eksploataciju ili trgovinu organima, kao i eksploataciju manjina", naveo je papa.

"Ovo su zla sa kojim moramo hitno da se obračunamo pošto 'gaze' prava miliona muškaraca i žena, posebno siromašnih, manjinskih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zajednica i hendikepiranih", upozorio je poglavar rimokatoličke crkve.

Ujedinjene nacije procenjuju da u svetu ima 2,5 miliona žrtava trgovine ljudima, preneo je Frans pres.

Papa, koji se od kad je postao poglavar rimokatoličke crkve suočio sa hiljadama slučajeva seksualnog zlostavljanja u kojima su učestvovali sveštenici u Evropi i SAD, osudio je "eksploataciju manjina, ostavljenih u ruke individua bez savesti".

Katolička crkva je pokrenula više inicijativa kako bi istražila i stala na put seksualnom zlostavljanju koje su počinili sveštenici posle njihovog višedecenijskog skrivanja, uključujući i organizovanje sastanka o svešteničkom seksualnom zlostavljanju i otvaranje Centra za zaštitu dece na internetu, početkom godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.